Forever Young



♥♥♥Entries







UM Perketat Syarat Kemasukan Pelajar Sesi 2012/2013
Tuesday, 6 March 2012 0 Atashinchi
salam kawan-kawan .
kat kawan-kawan lepasan SPM & STPM mesti duk risau & berdebar-debar duk nantikan hari pengumuman result kan ?
well , atenn tahu sume tu , tapi jangan cakap atenn ni tok bomoh pulak .
atenn da pernah merasainya .
4 kali kot atenn da mengalaminya .
yela kn , UPSR , PMR , SPM ,STPM .
fuhh , mmg agak mendebarkan dan mungkin membawa maut sebab jantung tak henti-henti berdebar . suspenn gituuu .

korang sume da isi UPU ?
apa pilihan kos dan tempat pengajian korang ?
mesti korang pilih yang gempak2 kan ?
pilih la yang bersesuaian dengan result korang nanti yer .
jangan maen tangkap muat je yer .
takot tak dapat jer .
hehe :)

Entry arini pasal UM da perketat syarat kemasukan pelajar .
sape2 yang nak apply kos sains kena dapat 4.00,
yang nak apply kos sastera kena dapat 3.5 ke atas .

wahh , tingginya permintaan UM nih .
time atenn dulu takde la camni , lau nak apply kos sastera kena dapat 3.00 ke atas .
makin lama , makin susah pula nak masuk u ni kan ?
yelaa , sekarang ramai budak yang cerdik pandai .
so , kite2 yang sedang belajar ni kena struggle giler2 laa .
ni baru nak apply u , tak apply kerja yang hebat2 lagi .
sebab tu la ramai yang menganggur .
maybe laa . i'm not sure :P

so , kat adek2 yang nak dapat 3.5 ke atas , blh la apply kt UM .
blh la kita study same-same yer .
hehe . best r pulak asenye .
excited giler kot . teruja melebih-lebih .

yang tak dapat study kt UM , uni laen pun hebat jugak .
setiap uni ad kelebihan dan keistimewaannya .
lau kekurangan UM : yuran pengajian mahal kot .
haha . amboi , mengumpat kot .
lau PTPTN tak dapat tanggung kemahuan selera adek2 ,
tp , lau JPA boleh laa .










♥Thanks for reading :)♥




Older Post . Newer Post


// Forever Young-One Direction